Deel en Heers Brandpunt+

Brandpunt+ presenteert:

Deel en Heers

Lees meer

Bekijk hier de serie

Hieronder vind je alle afleveringen van de webserie Deel en Heers

Aflevering 1 Introductie
Koop jij ook net iets te vaak meer dan je portemonnee lief is? In onze nieuwe webserie Deel en Heers onderzoekt Jasmijn Alkemade wat de deeleconomie betekent voor onze toekomst, en of bezit niet hopeloos ouderwets is.

Aflevering 2 Meedoen
In de tweede aflevering van onze webserie Deel en Heers onderzoekt Jasmijn Alkemade hoe de deeleconomie het leven van sommige mensen makkelijker en leuker kan maken.

Aflevering 3 Vertrouwen
Zou jij een wildvreemde vent voor twee tientjes een dagje in je auto laten rijden? In onze webserie Deel en Heers onderzoekt Jasmijn Alkemade deze week hoe het zit met vertrouwen en de deeleconomie.

Aflevering 4 Competitie
Veel poen verdienen aan de deeleconomie? In onze webserie Deel en Heers laat Jasmijn Alkemade haar online-profiel grondig pimpen en wordt ze ‘een eigen brand’. Want ja, dat blijkt nodig.

Aflevering 5 Handhaving
Een Amsterdammer verdient al gauw €130 per nacht als hij zijn huis op Airbnb zet. Deze week in Deel en Heers: hoe voorkomen we dat dit te veel gebeurt?

Aflevering 6 Wild West
In New York kan je rondkomen door voor wildvreemden in de rij te staan om een happie eten te halen, of hun was te doen. Deze week in Deel en Heers: hoe ingrijpend gaat de deeleconomie ons werkleven veranderen?

Aflevering 7 Platformsamenleving
Als je deze aflevering van Deel en Heers bekijkt, behouden wij ons het recht voor informatie over de lengte van je teennagels en de kleur van je beenhaar door te spelen aan derden.

Over het programma

Het lijkt zo mooi: je huis, gereedschap en auto met elkaar delen. Grote platforms als Airbnb en Uber zijn verpletterend succesvol, maar er zijn ook tal van kleinere en lokale initiatieven. Langzamerhand worden ook de nadelen zichtbaar. Wordt de wereld er beter van als we alles met elkaar delen? In deze 7-delige webserie gaan we het uitzoeken.

Deel en heers is tot stand gekomen in samenwerking met The Mediabrothers en mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit de Non-Fictie Transmediaregeling, een samenwerkingsregeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Filmfonds.

Lees verder