De slimste mens app

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen met de app van de slimste mens?
Met deze gratis app kan je de quiz spelen tegen je vrienden. De app bestaat net als de quiz op televisie uit verschillende rondes, zoals de open-vragen in de 3-6-9 ronde en de associatievragen in de puzzelronde, de open deur ronde, de ingelijst ronde en de finale.

Hoe download ik de applicatie van De slimste mens?
Download de app voor iPhone of iPad
Download de app voor Android telefoon of tablet

Is het downloaden van de applicatie gratis?
Aan het downloaden van de applicatie zijn geen kosten verbonden. Ook het ontvangen van de inhoud en pushnotificaties is gratis.

Is het downloaden van de applicatie veilig?
Het downloaden van de applicatie is 100% veilig. De NCRV is de afzender van de applicatie en garandeert dat er geen virussen worden verspreid bij het downloaden van de applicatie.

Welk besturingssysteem heb ik nodig?
De iPhone/iPadversie vereist iOS 7.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch. De Android app vereist versie 4.1 of hoger.

De iPhone app heeft geen inhoud, hoe kan dat?
Is de iPhone gejailbreaket of geroot? Dan kan het zijn dat de applicatie niet altijd alle inhoud weergeeft. Soms resulteert dit in een helemaal lege applicatie. De NCRV ondersteunt alleen toestellen die niet gejailbreakt of geroot zijn.

Ik krijg soms vragen die ik al eerder heb gehad. Updaten jullie de app met nieuwe vragen?
Ja, we updaten regelmatig de vragen. Er staan inmiddels ca. 7.000 vragen in de app.

Hoe wordt de highscore van de app samengesteld?
Wie online de slimste mens is wordt berekend met behulp van de de windex. De windex wordt samengesteld uit de verhouding tussen het aantal gespeelde potjes en het percentage potjes wat daarvan gewonnen is. Dus hoe meer potjes je gespeeld hebt en hoe hoger het percentage dat je hebt gewonnen, des te hoger je in de ranglijst eindigt. Je vindt de ranglijst in de app.

Kan ik chatten met mijn tegenstanders?
Het is niet meer mogelijk om te chatten met je tegenstanders.
Omdat uit gebruikersonderzoek is gebleken dat er bij het overgrote deel van de spelers geen behoefte is aan een uitgebreide chatfunctie wordt deze niet verder ontwikkeld.

Ik kan mijn profiel niet bewerken
Helaas is het momenteel in de Androidversie van de app niet mogelijk om je spelersprofiel te bewerken. We hopen dit probleem in een volgende versie van de app op te kunnen lossen. Onze excuses voor het ongemak!