Afleveringen

Kim Moelands

Zaterdag 15 april 2017

 


Kim Moelands is schrijfster van populaire thrillers, ze werd geboren met de ernstige longziekte Cystic Fibrosis (CF of taaislijmziekte).


Liefde en dood
Kim is 3 jaar als bij haar de ziekte wordt ontdekt. Ze is een vrolijk kind en door de medicijnen die ze gebruikt heeft ze een normale jeugd. Als ze 19 jaar is ontmoet ze Ron, haar eerste grote liefde, Ron heeft ook CF. Ze genieten samen van het leven, totdat Ron ernstig ziek wordt en op 33-jarige leeftijd overlijdt.  Kim is niet alleen erg verdrietig, maar met de dood van Ron komt ook opeens haar eigen dood dichtbij.  Haar gezondheid gaat achteruit, toch ziet ze het niet zitten om in haar eentje het zware traject van een longtransplantatie in te gaan.


Nieuwe longen
Dan ontmoet ze Jan en wat ze niet durfde te hopen gebeurt: ze wordt tot over haar oren verliefd en binnen een korte tijd vormen Jan en Kim een hecht team. Samen met Jan durft Kim het aan om zich aan te melden voor een dubbele longtransplantatie.  Een zware levensbedreigende periode volgt, van wachten, klaplongen en teleurstellingen. In september 2010 wordt Kim eindelijk getransplanteerd.


Kim wandelt met Sander op Terschelling, vertelt hoe dankbaar ze is dat ze mocht doorleven dankzij haar fantastische donor: "Ze heeft mij iets heel moois gegeven. Ik probeer zo goed mogelijk te leven, zodat mijn donor trots op me is". 


 

AfleveringenBekijk alle uitzendingen