Afleveringen

Jack Keijzer

Zaterdag 26 augustus 2017

Op Koninginnedag 2007 werd Pascal, de oudste zoon van Jack Keijzer, op brute wijze vermoord door twee drugsdealers. Vorig jaar maakte Jacks jongste zoon Remy een einde aan zijn leven.

Na de gewelddadige dood van Pascal probeerden Jack en zijn vrouw het leven weer op te pakken. Hun jongste zoon Remy gaf hen een doel in het leven. Hij vond het verschrikkelijk dat zijn ouders zo verdrietig waren. 'Remy zei tegen ons dat we weer moesten léven en hij had gelijk, we deden ons best, maar er was geen vrolijkheid meer bij ons thuis, hij miste het gewone leven.' Remy wilde zijn ouders niet met zijn eigen verdriet opzadelen, deed vaak vrolijk, maar Jack zag hem ook lijden.

De dood van zijn broer had een onuitwisbare indruk op hem gemaakt. Remy werd ziek, hij hoorde stemmen in zijn hoofd die hem opdrachten gaven. Het werd steeds erger en toen hij zelf besefte dat hij nooit meer beter zou worden, werd de geestelijke pijn hem te groot en maakte hij een einde aan zijn leven.

Op het strand bij Egmond aan Zee bewaart Jack mooie herinneringen aan allebei zijn zoons. Daar vertelt hij aan Sander over het niet te bevatten verdriet, de kracht van de relatie met zijn vrouw en hoe hij verder gaat met zjin leven.

AfleveringenBekijk alle uitzendingen