KRO-NCRV presenteert nieuw kinderprogramma: Beestenbrigade

Vanaf mei 2020 te zien op NPO Zappelin: Beestenbrigade! In dit vrolijke, inspirerende en educatieve tv-programma voor kleuters staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Ook nieuw is presentator Tim Hogenbosch, beter bekend als boswachter Tim. Hij trekt het land in om de natuur een handje te helpen. Elke aflevering is hij op een andere plek te vinden en krijgt hij hulp van kleuters om zijn missie te volbrengen. Of het nu gaat om egels die weer teruggezet kunnen worden in de natuur of lammetjes die met de fles gevoerd moeten worden omdat hun moeder ze heeft verstoten, Tim en zijn Beestenbrigade draaien er hun hand niet voor om.

De missie van Tim wordt afgewisseld door korte filmpjes over kinderen en hun band met dieren. Zo heeft Zoey een heleboel wandelende takken. Ze vertelt hoe je het verschil kan zien tussen een poepje en een eitje van een wandelende tak. En Theije en Dirtzen hebben papegaaien, die kunnen schreeuwen, een high five geven en rijden af en toe mee op de skelter.

Presentator Tim Hogenbosch is gek op natuur, dieren en het buitenleven: “Buiten is het te vinden: ontdekken, fascineren, spelen en waarderen. Het moet de basis zijn van ieder kind.”

Beestenbrigade, 30 afleveringen vanaf mei te zien bij KRO-NCRV op NPO Zappelin.

Bekijk hier vast de leader van Beestenbrigade.