Afleveringen

De hete zomer van Blok

Zondag 16 september 2018

Hoe oordeelt de Schilderswijk in Den Haag over de omstreden uitspraken van minister Stef Blok over de multiculturele samenleving?

120 nationaliteiten
Yassine Abarkane, Itai Cohn, Rabia Yildiz en Mohammed al Arrag zijn iedere dag actief in de wijk onder rook van het Binnenhof, waar meer dan 120 nationaliteiten samenleven.

Inzet
Yassine Abarkane is coördinator van het Stagehuis dat stages regelt voor studenten die zich voor de wijk willen inzetten. Itai Cohn en Rabia Yildiz geven rondleidingen door hun buurt en Mohammed el Arrag  werkt er als politieagent, speciaal op het gebied van ‘cultuur en verbinding'.

Schilderswijkbewonerstour
Cohn is de intiatiefnemer van de Schilderswijk Bewonerstours, waarbij de deelnemers onder begeleiding van bewoners op bezoek gaan bij bijzondere bewonersinitiatieven, instellingen en ondernemers in de wijk.  "Doel is een verbetering van het imago van de wijk, plus een bescheiden bijdrage leveren aan de versterking van de wijkeconomie'', aldus Cohn.

Opbouwend
In Kruispunt leggen zij uit hoe de uitspraken van Blok hen en andere inwoners raken, maar ze laten vooral ook zien hoe zij dagelijks bijdragen aan de opbouw van de samenleving in de Schilderswijk. 


 

AfleveringenBekijk alle uitzendingen