Nieuws

10.756 handtekeningen voor onbeperkt Openbaar Vervoer overhandigd aan staatsecretaris Van Rijn

Op maandagmiddag 2 oktober heeft het B-Team van het online platform No Limits Network van KRO-NCRV 10.756 handtekeningen voor een onbeperkt Openbaar Vervoer aangeboden aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De overhandiging vond plaats in het Atrium van het Ministerie van WVS in Den Haag ter gelegenheid van de Week van de Toegankelijkheid die deze week plaatsvindt.Het B-Team bestaat uit vijf jonge programmamakers met een beperking, die met elkaar een wekelijks consumentenprogramma maken op Youtube voor het online platform No Limits Network van KRO-NCRV voor mensen met een beperking.

Met deze petitie vraagt het B-Team aan staatssecretaris Van Rijn om ervoor te zorgen dat al het nieuwe OV-materiaal dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is, dat er aanpassingen worden gedaan aan het bestaande OV--materiaal en dat defect OV-materiaal altijd zo snel mogelijk wordt gemaakt.

Voor veel mensen met een beperking in ons land is het nog altijd lastig om onbelemmerd met het openbaar vervoer te reizen. Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. En als je met je rolstoel met de trein mee wilt, dan moet je dit ruim vantevoren regelen. Een spontaan bezoekje aan vrienden in een andere plaats wordt dan een grote uitdaging als je een beperking hebt.

Het B-Team start op donderdagmiddag 5 oktober met zijn wekelijkse uitzendingen op Youtube en Facebook. Met het online platform No Limits Network wil KRO-NCRV de toegankelijkheid van de maatschappij voor mensen met een beperking vergroten.