Nieuws

B-Team No Limits Network overhandigt 10.000 handtekeningen aan staatssecretaris

Op maandagmiddag 2 oktober overhandigt het B-Team van No Limits Network, het online platform van KRO-NCRV door en voor mensen met een beperking, hun petitie voor een onbeperkt Openbaar Vervoer aan staatssecretaris Van Rijn op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag. De afgelopen weken hebben maar liefst 10.753 mensen deze petitie ondertekend. Het B-Team bestaat uit vijf jonge programma-makers met een beperking, die met elkaar een wekelijks consumentenprogramma maken op Youtube.

Met de petitie wil het B-Team aan staatssecretaris Van Rijn vragen om ervoor te zorgen dat al het nieuwe OV-materiaal dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is, dat er aanpassingen worden gedaan aan het bestaande OV--materiaal en dat defect OV-materiaal altijd zo snel mogelijk gemaakt wordt. Deze week vindt in Nederland de Week van de Toegankelijkheid plaats en op donderdag 5 oktober starten de wekelijkse uitzendingen van het B-Team op Youtube.

Voor veel mensen met een beperking in ons land is het nog altijd lastig om onbelemmerd met het openbaar vervoer te reizen. Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. En als je met je rolstoel met de trein mee wilt, dan moet je dit ruim vantevoren regelen. Een spontaan bezoekje aan vrienden in een andere plaats wordt dan een grote uitdaging als je een beperking hebt.

De overhandiging van de petitie vindt plaats op maandag 2 oktober, 14.00 uur, in het Atrium van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan het Parnassusplein 5 in Den Haag.

Het B-Team start op donderdagmiddag 5 oktober met zijn wekelijkse uitzendingen op Youtube en Facebook. Met het online platform No Limits Network wil KRO-NCRV de toegankelijkheid van de maatschappij voor mensen met een beperking vergroten.