Nieuws

De Foodweken zijn van start!

Op maandag 14 mei zijn de Foodweken op NPO 3 van start gegaan. Zes weken lang staat de zender in het teken van eten. 


Ook dit jaar is de bijdrage van KRO-NCRV weer groot. Vanaf maandag 14 mei (elke werkdag om 20.25 uur) start de Keuringsdienst van Waarde Quiz gepresenteerd door Daan Nieber. In deze quiz nemen veertig duo’s van voedselspecialisten het tegen elkaar op. Aan de hand van fragmenten uit het Keuringsdienst van Waarde archief legt Daan de quiz-kandidaten het vuur aan de schenen. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks kopen? Daarnaast is ook elke avond het kookprogramma Dagelijkse Kost van de Vlaamse kok en tv-maker Jeroen Meus te zien vanaf maandag 14 mei om 20.10 uur

Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris presenteren een nieuwe vijfdelige serie van Broodje Gezond vanaf maandag 14 mei (21.00 uur). In het programma onderzoeken ze de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Wat klopt er nu wel en wat is klinkklare onzin?

Vanaf donderdag 17 mei keert de Keuringsdienst van Waarde terug naar de basis van ons voedsel. Waarom zitten de tomaten in de supermarkt ineens aan een tros en sinds wanneer eten we bij elke fuif een borrelnootje?

Naast bovenstaande programma’s zenden we ook een aantal Fooddocs uit zoals 42 Grams, Emgergency chefs en Michelin stars tales from the kitchen.