Nieuws

De start van de Hart en Ziel Bus

NPO Radio 4 trekt dit jaar het land in voor het jaarlijkse klassieke muziekfeest: de Hart en Ziel Lijst. De ‘Hart & Ziel Bus’ tourt een week lang langs Nederlandse steden om stemmen op te halen. Startpunt is het centrum van het land; Utrecht. Roger van Boxtel, president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen, brengt als eerste zijn stem uit. Hiermee is de stemperiode, die loopt van 22 tot en met 30 september, officieel geopend.

NPO Radio 4 gaat op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die luisteraars het meest raken, troosten of inspireren. Al deze 300 stukken vormen samen de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst.

Hart & Ziel bus-tour
Na de opening gaat de Hart & Ziel Bus een week lang op tournee naar Amsterdam, Enschede, Groningen, Maastricht, Goes en Leiden.Van 7.00 tot 12.00 uur komt de NPO Radio 4-uitzending rechtstreeks vanuit de bus, waarin NPO Radio 4-presentatoren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp met gasten over de muziek praten die hen raakt. Regionale ensembles treden op ín en buiten de bus, en iedereen is welkom om daarvan te genieten en zijn stem uit te brengen. De tour eindigt weer in Utrecht, op vrijdagavond 29 september.

De uitzending van de NPO Radio 4 Hart en Ziel Lijst is van 9 t/m 13 oktober, dagelijks van 7:00 tot 20:00 uur. De uitzendweek sluit op vrijdag 13 oktober af met het (gratis toegankelijke) Hart & Ziel Festival in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Bijgaand een leuk filmpje dat gemaakt is van margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp ter gelegenheid van de start van de Hart & Ziel Bus: https://youtu.be/eZqbzOEyKs8