Nieuws

Eva Jinek wint TV-beeld voor beste presentator 2016

Vrijdag 17 maart ontving Eva Jinek het TV-beeld voor beste presentator. Als een complete verrasing werd aan het einde van een uitermate succesvolle reeks uitzendingen kreeg ze uit handen van medepresentator Jeroen Pauw de prijs uitgereikt. Een behoorlijke eer omdat de jury bestaat uit vakgenoten, die haar dus de beste presentator van 2016 vinden.

Voor het TV-beeld voor beste presentator waren ook Chantal Janzen en Matthijs van Nieuwkerk genomineerd. Eva werd in de uitzending totaal verrast door Jeroen en dat was wederzijds. Op zijn beurt won Jeroen Pauw het TV-beeld voor beste actuele programma voor 5 jaar later. Bekijk hier het vreugdevolle slot van Pauw en Jinek waarin de prijzen worden overhandigd. Eva was zichtbaar ontroerd "Ik heb altijd heel veel kansen gekregen van mensen, eerst bij de NOS, toen WNL en nu bij KRO-NCRV. Dank aan alle leidinggevenden die mij geloofden, dat ik uiteindelijk de kans heb gekregen een talkshow te maken.” De rest van de TV-beelden wordt op 28 maart uitgereikt. 

De uitzending van vrijdagavond was de laatste van een spraakmakende en succesvolle verkiezingsreeks. De talkshow veroorzaakte regelmatig opschudding en werd vrijwel iedere avond door meer dan een miljoen mensen bekeken. Met serie uitzendingen van Jinek in januari en februari had Eva al veel lof geoogst. Ze gaat nu met vakantie en daarna naar de VS voor de opnames van De Verenigde Staten van Eva. Op 5 juni begint Jinek weer.