Nieuws

Kiki Bertens te gast bij M

Tennister Kiki Bertens is net terug van de US Open na een reeks overwinningen in Amerika. Vlak voordat ze naar Azië vertrekt voor de Korea Open in Seoul, schuift ze vanavond exclusief aan bij Margriet van der Linden.

 

In de spannende, zwaarbevochten finale van Cincinnati won Kiki van de nummer één van de wereld: Simona Halep. Dankzij deze toernooizege klom ze vier plaatsen en is ze nu de nummer 13 van de mondiale ranglijst. Ze is hiermee de meest succesvolle Nederlandse tennisspeler op dit moment. Nooit eerder stond Kiki Bertens zo hoog op deze wereldranglijst. Slechts twee Nederlandse tennissters stonden ooit hoger op de WTA-ranglijst dan Bertens. Betty Stöve was in 1977 de nummer 5 van de wereld, terwijl Brenda Schultz in 1996 haar hoogste positie bereikte: 9e.

Nadat ze op Wimbledon, na eerdere zeges op Venus Williams en Karolina Pliskova, in de kwartfinale werd uitgeschakeld, zei ze te hopen dat ze haar grasvorm kon doortrekken naar het Noord-Amerikaanse hardcourtseizoen. Die wens is na de winst in Cincinnati al vervuld. Kiki is in topvorm. 

Ook schuift presentatrice Ria Bremer aan, om over haar nieuwe programma ‘Hoe Bevalt Nederland?’ te praten. Hierin onderzoekt ze de wereld van zwanger zijn, zwanger worden én bevallen. In 1983 onderzocht Ria Bremer dit onderwerp al voor haar programma Vinger aan de pols maar nu, 35 jaar later, is er héél veel veranderd.

M, dinsdag 4 september om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.