Nieuws

KRO-NCRV documentaire Doof Kind wint publieksprijs op Docville

Doof Kind, een portret van de dove Tobias, zoon van regisseur Alex de Ronde, heeft de publieksprijs op het documentaire festival Docville in Leuven gewonnen. Dit is niet de eerste keer dat de documentaire in de prijzen valt, eerder dit jaar heeft Doof Kind ook de Kristallen Film status behaald.

Doof Kind laat zien hoe Tobias zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Tobias was al een jaar oud toen zijn ouders werden geconfronteerd met de diagnose dat hij doof geboren werd. De automatische reactie op dit nieuws was het bijstellen van de verwachtingen: een doof kind zou immers per definitie veroordeeld zijn tot een geïsoleerd en kansarm bestaan.

Doof Kind is een documentaire van Pieter van Huystee Film, in coproductie met KRO-NCRV, met steun van het Nederlands Filmfonds. Doof Kind ging in première tijdens IDFA 2017, won er de Audience Award en is inmiddels genomineerd voor de DIRECTORSNL AWARDS. De film draait al sinds 1 maart en is momenteel te zien in 28 bioscopen en filmtheaters.