Nieuws

KRO-NCRV zet zich in voor Serious Request 2017

KRO-NCRV zal zich komende weken op verschillende manieren inzetten voor Serious Request. Zo draagt de omroep zijn steentje bij om ouders en kinderen te herenigen in conflictgebieden. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Angelique in het Glazen Huis
KRO-NCRV DJ Angelique Houtveen verblijft dit jaar samen met Domien en Sander in het Glazen Huis. KRO-NCRV volgt haar uiteraard tijdens deze week en berichten daarover op onze social media kanalen. Daarnaast is Jan Kooijman een van de slaapgasten in het Glazen Huis.

Joris’ Kerstboom
Met het KRO-NCRV programma Joris’ Kerstboom halen we in 5 van de 7 steden (Apeldoorn, Deventer, Leerdam, Dokkum en ‘s-Hertogenbosch) geld op voor Serious Request. Naast het Glazen Huis in Apeldoorn staat er ook een Joris’ Kerstboom. In alle plaatsen kan het publiek een kerstbal kopen en in de boom hangen voor een dierbare. De opbrengst hiervan gaat naar Serious Request.

Daarnaast is Joris Linssen te gast in het Glazen Huis op dinsdag 19 december en gaat ook daar in gesprek op het Marktplein bij zijn kerstboom. Meer weten over Joris’ Kerstboom? Klik dan hier.


Zapplive voor Serious Request
Ook Zapplive zet zich in voor Serious Request. Op zaterdag 9 december is Wijnand Speelman te gast om te vertellen over zijn reis naar Nigeria voor Serious Request. Op zaterdag 16 december zijn 3FM-dj’s Angelique en Sander te gast om te vertellen over Serious Request 2017.

Tussen maandag 18 en vrijdag 22 december zal Zapplive met Saskia Weerstand dagelijks ‘Zapplive voor Serious Request’ maken op NPO 1. Dit wordt live uitgezonden rond 17.00 uur. Gelijk daarna zal Saskia samen met de BN’er van de dag naar de escaperoom gaan die naast de Niet-In-De-Winkel-Te-Koop-Winkel in Apeldoorn staat. De BN’er wordt opgesloten en moet binnen de tijd zien te ontsnappen uit de escaperoom. Elke BN’er die ontsnapt, haalt geld op voor het goede doel. Deze escape is elke dag live te volgen via het YouTube kanaal van Zapplive. Door de BN’er te helpen via YouTube, kan er meer geld ingezameld worden. Meer weten over de escaperoom? Klik dan hier. 

Tot slot zal Zapplive zaterdagochtend 23 december live schakelen met Saskia Weerstand, die op het plein in Apeldoorn aanwezig is.

Wil je meer weten over het doel van Serious Request 2017? Ga dan naar www.3fm.nl/seriousrequest. Samen kunnen we familieleden herenigen in conflictgebieden. Help jij ook?