Nieuws

Nadia Moussaid nieuw gezicht Brandpunt+

Nadia Moussaid (33) wordt een van de vaste presentatoren van het KRO-NCRV programma Brandpunt+. Momenteel presenteert Nadia voor de NTR het wekelijkse NPO 2-programma De Nieuwe Maan, het item De Bus van het NPO Radio 1-programma Nieuws & Co en is ze tevens de vaste invaller bij Nieuws & Co.

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: “Nadia is een talentvolle presentator met een scherp journalistiek oog. Ze heeft een goede match met de nieuwe journalistieke koers die we met Brandpunt+ varen, waarin de verslaggevers de kijker meenemen in het verhaal.”

“Ik wil bij Brandpunt+ verder gaan waar ik met De Nieuwe Maan ben gebleven, het zoeken naar nieuwe perspectieven en invalshoeken”, aldus Nadia. “Ik geloof heel erg in de nieuwe koers van constructieve, verhalende journalistiek met de combinatie van online en TV. Daarin zit wat mij betreft de toekomst van journalistiek. Ik ben enorm enthousiast om daar deel van uit te maken.”

Na haar studie sociale en culturele antropologie aan de VU werkte Nadia bij MTNL/VPRO en AT5. In 2015 maakte ze voor de KRO-NCRV de aangrijpende documentaire Leven, liefde & hiv, over twee vrouwen met hiv, en voor het online journalistieke platform Mindshakes de korte documentaire Lost Generation, over jongeren in Bosnië-Herzegovina, 20 jaar na de oorlog.

Zowel online als op tv is Brandpunt+ het nieuwe multimediale platform voor constructieve verhalen van KRO-NCRV. De vaste presentatoren van Brandpunt+, Henk van der Aa, Tom Kleijn, Nadia Moussaid en Liesbeth Staats, duiken in de thema’s van deze tijd en laten mensen aan het woord die nieuwe perspectieven bieden, die laten zien dat het ook anders kan.