Nieuws

Nominaties jeugddocu’s Naomi’s Geheim en Slagershart

KRO-NCRV heeft weer twee mooie nominaties op zak! Ditmaal voor de Cinekid Kinderkast en voor de Duitse jeugdfilmprijs Grosse Klappe.

De documentaire Naomi’s Geheim van Saskia Gubbels is genomineerd voor de European Award for documentaries for children and adolescents “GROSSE KLAPPE”. De uitreiking van deze prijs is op vrijdag 10 november.

De documentaire Slagershart is genomineerd voor de Cinekid Kinderkast prijs in de categorie non-fictie. De documentaire is van Marijn Frank. Van de tientallen televisieprogramma’s die zijn ingestuurd, zijn er nu zes genomineerden uitgekozen voor de Cinekid Kinderkast prijzen. De winnaars worden op vrijdag 27 oktober tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt.

Een professionele vakjury heeft uit de 56 inzendingen de genomineerden gekozen. De vakjury is ook verantwoordelijk voor een shortlist aan programma’s waar vervolgens 2.000 kinderen uit alle 12 provincies op konden stemmen. Het tv-programma met de hoogste score wint vervolgens de publieksprijs. Tenslotte, wordt er uit alle 56 inzendingen ook een winnaar gekozen voor genre overstijgend werk en deze wint de Gouden Cinekid Kinderkast.