Nieuws

Vier SpinAwards voor KRO-NCRV

KRO-NCRV heeft vier prestigieuze SpinAwards gewonnen voor twee bijzondere digitale projecten. De SpinAwards zijn in Nederlands de belangrijkste prijzen voor digitale en innovatieve projecten op het gebied van online en social media, waarbij in veel categorieën awards worden uitgereikt. KRO-NCRV was één van de twee omroepen die in de prijzen viel (naast BNN-VARA).

De anti-pest App Iris kreeg twee keer goud en Zappmissie Escape Room twee keer zilver. Iris is een door KRO-NCRV bedachte en ontwikkelde game voor de mobiele telefoon, die in 2016 in de Week tegen het Pesten werd gelanceerd. Het is een virtueel verteld verhaal rond het 13-jarige meisje Iris (een virtueel karakter, ze bestaat niet echt) dat wordt gepest, hulp nodig heeft en contact zoekt met kinderen van haar eigen leeftijd via WhatsApp.

Zappmissie Escape Room won twee keer zilver in de categorieën game en social media. Escape is een virtueel spel dat inhaakt op de populaire escape rooms, afgesloten kamers waaruit je met behulp van aanwijzingen moet proberen te ontsnappen. Het is een virtual reality spel met toepassing van de 360 graden-techniek en te volgen via een YouTube livestream. Het was de bedoeling dat kinderen BN-ers hielpen te ontsnappen en werd in korte tijd razend populair. 

KRO-NCRV was de enige omroep die was genomineerd voor de ‘grote’ prijs. De nominatie voor deze Grand Spin Award, de prijs voor de partij die het digitale denken het meest verder heeft gebracht het afgelopen jaar, ging uiteindelijk naar de KLM. 

Afgelopen jaren won KRO-NCRV ook al SpinAwards voor de app bij de dramaserie In Therapie (2012), het ZAPPMysterie (2014), de ZAPP Teken-app (2015) en de app bij de dramaserie Penoza IV. (2016).