Over ons

Over onze missie
We leven in een wereld waarin alles dichtbij is. Technologie heeft afstanden weggevaagd en eindeloos veel mogelijkheden gebracht. Hoe we met elkaar verbonden zijn. En met de wereld om ons heen. Maar gek genoeg lijken we daardoor steeds minder mee te krijgen van wat er écht om ons heen gebeurt. En vergeten we soms naar elkaar om te kijken en iets voor elkaar te doen.

Wij willen daar iets in veranderen. Met onze optimistische en bevlogen programma’s willen wij mensen prikkelen en in beweging brengen.

Wij zijn er voor mensen die ondanks twijfels, verwarring en verharding geloven in het goede in de mens. Voor alle mensen die in liefde met elkaar willen leven en die liefde willen doorgeven. Want liefde is wat ons verbindt.

Die liefde voelt misschien groots, maar begint bij iets kleins. Met wat meer naar elkaar omkijken. Met luisteren om elkaar beter te begrijpen. Met meer open te staan voor de ander en iets voor elkaar te doen.

Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’. Laten we wat meer naar elkaar omkijken.

Over onze achtergrond
KRO-NCRV heeft haar wortels in de levende katholieke en protestants-christelijke traditie. Iets wat van grote waarde is voor de samenleving van nu. Want mensen zoeken naar houvast, troost en richting, naar betekenisgeving, zingeving en naar antwoorden op de vraag hoe je samen kunt leven.

Als medewerkers van KRO-NCRV zijn wij ervan overtuigd dat ‘geloof, hoop en liefde’ de kern is waar het om gaat bij samen leven. Deze drie woorden drijven ons bij alles wat we doen.

Geloof staat voor geloven in jezelf en in elkaar. Voor het geloof in het goede in de mens en geloof in kansen voor iedereen, vanuit zijn of haar eigen kracht en mogelijkheden. Geloof in solidariteit en zorg voor elkaar. En geloof kan ook staan voor je persoonlijke relatie met het ‘hogere’. Een relatie die betekenis, houvast en sturing geeft in je leven.

Hoop staat voor toekomst, voor iedere dag opnieuw beginnen, voor optimisme, verwachting, vertrouwen, vergeving en vrede. Hoop staat voor mensen die geluk, gezondheid en blijheid nastreven voor zichzelf, voor hun kinderen en voor anderen.

Liefde is voor ons de grootste kracht. Het is allesomvattend en onvoorwaardelijk. Het gaat over bouwen op elkaar, over verbinding, liefde geven, je geliefd voelen door medemensen. Liefde gaat over relaties, partnerschap, over gezin, kinderen, familie, vrienden. Over trouw, goede wil, saamhorigheid en ontroering. Mensen kunnen zich ook geliefd voelen door God. Liefde houdt van mensen. Liefde verbindt.

Over de Vereniging KRO-NCRV
De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep volgens de Mediawet en is op 1 januari 2014 ontstaan bij de fusie van de omroepbedrijven van de Vereniging KRO en de Vereniging NCRV.