Over KRO-NCRV

Databasemarketeer

Voor de afdeling MarketingCommunicatie & Leden zijn wij per 1 februari 2018, voor de periode van 1 jaar op zoek naar een:

Databasemarketeer (m/v)

32 uur per week

De afdeling

De afdeling MarketingCommunicatie & Leden bestaat uit een team MarketingCommunicatie dat voor alle merken de marketingcommunicatie verzorgt en een team Leden dat ten dienste staat van de beide verenigingen KRO en NCRV en ledenwervings- en behoudsactiviteiten voor de omroepverenigingen organiseert.

Werkzaamheden

Als Databasemarketeer analyseer je data en zet je die om in praktische en relevante informatie waarmee marketeers de waardepropositie en de uitvoering van marketingcampagnes kunnen verbeteren. Je levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de effectiviteit van marketing op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je draagt verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de resultaten van het werven en behouden van abonnees, voor de ontwikkeling van de marketingdatabase en het continue verbeteren van de datakwaliteit.

De taken omvatten o.a.:

 • Marketeers adviseren over de te benaderen doelgroepen, inzet van kanalen en opzet van tests bij direct marketing activiteiten.
 • Het maken van selecties voor marketingcampagnes.
 • Op eigen initiatief en op verzoek van marketeers maken van voorspellende modellen, marketinganalyses, rapportages en segmentaties om de effectiviteit van marketing te verbeteren. • Verantwoordelijk voor databaseverrijking door diverse bronnen nader te onderzoeken, toe te (laten) voegen aan de marketingdatabase en deze bronnen commercieel uit te nutten.
 • Aanbevelingen doen en richtlijnen geven voor de inrichting van de marketingdatabase t.b.v. het vergroten van de klantkennis en CRM.
Waar liggen jouw talenten?

Jij bent specialist op het gebied van Database Marketing en hebt 2-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je vindt het leuk om te graven in data, verbanden te leggen en op zoek te gaan naar trends en kansen. Vervolgens weet je deze conclusies te vertalen naar concrete aanbevelingen en acties voor onze marketing campagnes.

Jouw profiel
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding; opleiding met een statistische achtergrond;
 • Affiniteit met marketing;
 • Je hebt 2 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt ruime ervaring met SQL en met database analyse software (SPSS en/of R);
 • Ervaring met database marketing analyses en in het bijzonder met voorspellende modellen;
 • Je kunt planmatig werken en je bent accuraat en resultaatgericht;
 • We zoeken iemand die helder en overtuigend kan communiceren en aantoonbare ervaring heeft met het geven van adviezen binnen een organisatie.
Arbeidsvoorwaarden

Naast een interessante en uitdagende functie in een dynamische en plezierige werkomgeving, biedt de KRO-NCRV een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket conform de CAO voor het Omroeppersoneel (schaal G). Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor een jaar.

Informatie

Indien je inlichtingen wenst over deze functie, dan kun je contact opnemen met Esther van Dam, Teamleider Ledenmarketing, tel.nr. 035-671 3229 e-mail: esther.vandam@kro-ncrv.nl

Sollicitatie

Je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae ontvangen wij graag vóór 15 januari 2018. Je kunt deze sturen naar vacatures@kro-ncrv.nl onder vermelding van vacaturenummer 17.84.

 

KRO-NCRV wil dat haar personeelsbestand een afspiegeling is van de huidige samenleving. 
Onze vacatures staan open voor elke kandidaat, ongeacht leeftijd, geslacht en culturele achtergrond.