Over ons

Statutaire Directie (bestuur)

De Statutaire Directie is het Bestuur van de Vereniging KRO-NCRV. De Statutaire Directie is een collegiaal Bestuur en bestaat uit drie leden, de directievoorzitter, mediadirecteur en zakelijk directeur.

De Statutaire Directie is belast met het besturen van de Vereniging KRO-NCRV en het met de vereniging verbonden omroepbedrijf. De directie is verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen, de strategie en het (financiële) beleid. De directie is verantwoordelijk voor de transparantie, onafhankelijkheid en integriteit van de Vereniging.

De Statutaire Directie bestaat uit:

 


Directievoorzitter a.i. en Zakelijk Directeur a.i. Peter Kuipers

Peter Kuipers is met ingang van 1oktober 2018 aangesteld als Directievoorzitter a.i. en als Zakelijk Directeur a.i. Peter is hiermee binnen de Statutaire Directie primair verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van KRO-NCRV, waaronder begrepen de financiën, het personeel- en organisatiebeleid, ICT, en de facilitaire- en juridische zaken. 

Peter was van 2007 tot 2014 algemeen directeur van de TROS. Na zijn werkzaamheden voor de TROS verrichte Peter diverse interim-opdrachten, onder andere als algemeen directeur van De Lotto.

Mediadirecteur Jochem de Jong (1975)

Jochem de Jong is met ingang van 1 juli 2017 mediadirecteur van KRO-NCRV.

De Jong was eerder algemeen directeur van Discovery Networks Benelux (2007-2014) en lid van het managementteam van MTV Networks Benelux (2003-2007). 

 

Nevenfuncties Statutaire directie