Presentatoren

Bert Haandrikman

Bert Haandrikman is geboren op 26 september 1971 in Borger. Als kind raakte hij gefascineerd door de radio en al rond zijn zesde maakte hij met een cassetterecorder verslagen van zijn eigen avonturen. Na de mavo, de meao en de propedeuse van de lerarenopleiding studeerde Bert Nederlands en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In die stad kreeg hij halverwege de jaren negentig zijn eigen programma op de stadszender Oog Radio en draaide hij als dj plaatjes bij de katholieke studentenvereniging Albertus Magnus.

In 1997 ging Bert bij de regionale omroep Radio en TV Noord werken. Daar werd hij letterlijk in één klap beroemd toen hij tijdens een live-reportage knock-out werd geslagen. Naast het radioprogramma Het Eeuwige Weekend kreeg Bert er ook zijn eigen televisieprogramma: Podium Noord.

Sinds 2000 werkt hij bij de KRO, als verslaggever en redacteur van het dagelijkse Radio 2-programma Tijd voor Twee. In de zomer van 2002 verving hij voor het eerst vaste presentator Frits Spits toen deze op vakantie was en vanaf 2006 nam hij de vrijdag-uitzending van Tijd voor Twee voor zijn rekening. Bert maakte in 2004 een uitstapje naar 3FM. Op die zender presenteerde hij Haandrikman bij nacht en verving hij Cobus Bosscha in JaCobus. Op Radio 2 valt hij in bij Theater van het Sentiment. Aan het eind van elk jaar is Bert één van de presentatoren van het grootste radio-evenement van het jaar, de Top 2000.
In 2013 begon Haandrikman met een nieuw programma op Radio 2: Helemaal Haandrikman. Eerst alleen op zaterdag- en zondagmiddag voor de KRO, maar sinds 2 september 2013 elke werkdag voor KRO-NCRV. Helemaal Haandrikman werd in 2013 en 2015 genomineerd voor De Gouden RadioRing: de prijs voor het beste radioprogramma. Die onderscheiding kreeg het programma niet. Haandrikman won beide jaren wel de Zilveren RadioSter: de prijs voor de beste radiopresentator.