Presentatoren

Eva Jinek

Eva Jinek (13 juli 1978) is een exponent van de nieuwe generatie mediapersoonlijkheden. Jinek werd geboren in Tulsa, Oklahoma en groeide op in Washington DC. Vanaf haar elfde woont ze in Nederland. Ze studeerde Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden.

Nadat Eva haar studie afrondde ging ze aan de slag op de buitenland redactie van de NOS. In 2008 werd ook haar talent voor de camera ontdekt en zo presenteerde ze het NOS Journaal en verschillende actualiteitenrubrieken. Eva Jinek deed verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in samenwerking met Philip Freriks en verzorgde de centrale presentatie tijdens de daaropvolgende inauguratie van Barack Obama.

In 2011 ging Jinek aan de slag bij WNL. Dit markeerde voor haar het einde van een 7-jarig dienstverband bij de NOS. Bij WNL presenteerde ze haar eigen talkshow, Eva Jinek op zondag, en in samenwerking met Merel Westrik Vandaag de dag.

Iedere week gaat Eva in gesprek met prominente Nederlanders voor de weekendbijlage van De Telegraaf. Daarnaast presenteerde Jinek wekelijks het radioprogramma Met het oog op morgen. Sinds juli 2013 is ze werkzaam bij de KRO waar ze vanaf september 2013 de talkshow Jinek presenteert.