Presentatoren

Katja Schuurman

Katja Schuurman (19 februari 1975) presenteerde bij de KRO-NCRV de programma’s Alles voor je kind, Katja’s Bodyscan en Van A naar B (samen met Daan Nieber). Daarnaast was ze te zien in de dramaserie Noord-Zuid, de komische serie Schaep Ahoy en speelde ze de hoofdrol in de spannende thrillerserie Vlucht HS13.
In 2018 nam ze het stokje van Anita Witzier over en presenteert ze een nieuwe reeks Memories. 

Van optreden voor gillende pubers met Linda, Roos en Jessica tot het interviewen van politici voor het BNN programma Lijst0 en de titelrol spelen in Theo van Gogh's Medea: Katja's carrière is er één van uitersten.

Katja Schuurman brak bij het grote publiek door met haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden waarna haar carrière een vlucht nam en ze hoofdrollen speelde in films als Oesters van Nam Kee, Costa en Interview, waarvoor ze een Gouden Kalf-nominatie ontving.

Op televisie speelde Katja onder andere in de series All Stars, Medea, Single, Charlie, Van God Los en Divorce, presenteerde ze programma’s voor Net5, TROS en RTL4 en reisde ze de hele wereld over voor haar programma’s op BNN. Naast actrice en programmamaker is Katja oprichter van Return to Sender, waarmee ze de lokale economie in de armste gebieden van de wereld stimuleert door bijzondere en eerlijke producten uit die gebieden in Nederland te verkopen. Ze heeft samen met Tara Elders en Bibi van der Velden de Fairtrade sieradenlijn Sam&Haas gelanceerd.