Presentatoren

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk (1980) is vanaf september 2009 als presentator aan de KRO verbonden. Zij presenteert programma’s op Nederland 3, Nederland 1, Z@pp en 3FM. Vanaf najaar 2013 presenteert Sofie Eureka, samen met wiskundige Ionica Smeets. Ze presenteert KRO De Rekenkamer, Puberruil Z@pp en PS Radio. Eerder presenteerde Sofie voor de KRO de programma’s Eilanders, XXL, Ouders hebben geen seks, Geld speelt geen rol en Hints.

Sofie studeerde Amerikanistiek in Groningen en werkte in het kader van haar studie in 2004 voor RTL 4 bij Max Westerman in New York. Haar afstudeerscriptie over radioprogramma’s in de Verenigde Staten werd genomineerd voor de Theodore Roosevelt American History Award. Tijdens haar studie wint Van den Enk ook het bekende cabaretfestival Cameretten in Rotterdam waar ze optreedt als cabaretière.

Sofie van den Enk werkte eerder op de nieuwsredactie van RTV Utrecht als verslaggever en presentator. Van den Enk werkte ook bij de VARA, als Jakhals in het programma DWDD en sleept eind 2008 de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren binnen.