Minister van Gehandicaptenzaken

Minister van Gehandicaptenzaken is een initiatief van KRO-NCRV. Op 17 juni 2019 is Rick Brink als eerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland gekozen tijdens een liveshow op NPO1. Sindsdien komt hij op voor de belangen van de ruim 1,8 miljoen Nederlanders met een beperking.

Die grote groep is enorm divers. Jong en oud, met een lichamelijke, (licht) verstandelijke of meervoudig complex beperking of visueel of auditief. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink is het gezicht en de stem van alle mensen met een handicap in Nederland. Via politiek en media geeft hij deze groep een stem, die anders niet voldoende wordt gehoord.

Artikelen van Minister van Gehandicaptenzaken

Rick staat op het Binnenhof en wordt geïnterviewd door verschillende media

Interviewverzoek

Heb je een verzoek voor een interview, stuur dan een verzoek naar mvgz@kro-ncrv.nl. Geef hierbij aan op welke termijn je Rick wilt spreken, wat het onderwerp is en voor welk medium het is.

De koffer van Rick

Alles begint met zichtbaarheid. Op straat, op school, in het OV en in de media. Samen met de programmamakers van KRO-NCRV gaan we ervoor zorgen dat mensen met een beperking zichtbaarder worden. Niet omdat ze een beperking hebben, maar omdat ze bijvoorbeeld specialist zijn op een bepaald gebied. Of een interessante mening hebben. Een bijzondere visie. Een speciaal talent.

Omdat ze zo laten zien dat die beperking voor hen geen obstakel is om hun droom te verwezenlijken. Om anderen te inspireren. Om rolmodel te zijn. Om te laten zien dat ze niet alleen volledig meedraaien in de maatschappij, maar ook nog eens een waardevolle toevoeging zijn.

* Helaas is de techniek van onze vacaturebank nog niet toegankelijk voor mensen met een visuele beperking, dus aanmelden met een visuele beperking doe je hier.

Bekijk De Koffer van Rick Meld je aan!
rick brink

De speerpunten van Rick Brink

Rick Brink richt zich op drie speerpunten tijdens zijn aanstelling als Minister van Gehandicaptenzaken. Dit zijn een inclusieve start, inclusieve werkplekken en een inclusieve Publieke Omroep.

Lees meer
Maria van hij is een zij

Meer inclusiviteit?

KRO-NCRV houdt van iedereen. Daarom laten we ook iedereen aan het woord. Een greep uit mooie verhalen met mooie mensen in een mooie samenleving.

Ik ben benieuwd!