Over het programma

Het afgelopen jaar was de eerste editie van de KRO-NCRV Radioschool en die is zó goed bevallen dat we er in 2017 gewoon mee doorgaan. Uiteraard met een nieuwe club jongeren. Die geven we de kans om alles te leren wat je vandaag de dag als radiomaker moet weten. Dat doen we met workshops, trainingen en persoonlijke coaching maar vooral door samen veel radio te maken.

De talenten van de Radioschool komen elke week bij elkaar, maken samen een nachtprogramma op Radio 1 en werken midden tussen de redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.0, De Ochtend, Rabradio, Adres Onbekend en alle zestien andere radioprogramma’s die de KRO-NCRV maakt. Behalve dat het leerzaam is om over elkaars schouder mee te kijken, laten we de talenten ook meelopen met deze programma’s. 

Je leert er niet alleen om dj te worden. Als dat het enige is dat je wilt, heeft het dus niet zoveel zin om je aan te melden. Alle aspecten van radiomaken komen namelijk aan bod, voor én achter de schermen. We willen je vooral leren hoe je een verhaal zo boeiend mogelijk vertelt. Of je nu bureauredacteur bent, verslaggever, presentator, of dat je het allerliefste knipt en plakt met geluid.

In het najaar 2017 is er weer een nieuwe inschrijfronde.
Wil je nog wat meer weten? Kijk vooral ook op onze Facebook of Instagram, of luister eens een Podcast die de huidige studenten maken.