Stijn van Vliet en Jasper Demollin (Streetlab) duiken in de wereld van de zelfhulpboeken

Nieuwe podcastserie KRO-NCRV en 3FM: De zelfhulpboekenclub, voor luie lezers met existentiële vragen

Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd: ‘The subtle art of not giving a f*ck’, ‘The Game’, ‘Denk groot & word rijk’, etc. In de #openup-week van 3FM start KRO-NCRV daarom de podcastserie ‘De zelfhulpboekenclub’ met Stijn van Vliet en Jasper Demollin (Streetlab). Elke aflevering recenseren ze een ander boek en zoeken daar een gast bij die een bijzonder perspectief heeft, of die dit boek zelf wel eens goed zou kunnen gebruiken. Vanuit persoonlijke ervaring geven ze hun mening en reflecteren ze op hun eigen zoektocht. Al lezend en pratend zoeken ze naar de krenten in de zelfhulp-pap, maar ook naar de nonsens. Handig voor de luisteraar die niet zo graag leest, maar wel ook worstelt met de zin van het leven.

Veel mensen zijn overprikkeld en zoeken naar de juiste balans en zin in hun leven. Ook Stijn en Jasper, die van jongs af aan vrienden zijn. Eén van de vele dingen die zij gemeen hebben is de boekenkast van hun moeder. Deze blijken namelijk vol ‘zelfhulpboeken’ te staan. Het ene boek belooft inzicht, het andere succes op het werk, of in de liefde. Tot nu toe liepen ze daar met een boog omheen, maar nu ze zelf op zoek zijn naar antwoorden op de grote vragen van het leven, duiken ze er diep in. Voor zichzelf, maar ook voor jou.

Voor wie de tijd niet vindt om zelf te lezen, inspireren Stijn en Jasper je op een laagdrempelige manier in de zoektocht naar antwoorden. In de eerste aflevering is 3FM DJ Eva Koreman te gast. Verder sluiten onder andere Stefano Keizers en Henry van Loon zich nog aan bij de zelfhulpboekenclub. Persoonlijk én met de nodige humor en zelfrelativering: het leven is al zwaar genoeg.

‘De zelfhulpboekenclub’ is een audio-service voor luie lezers met existentiële vragen. De podcast is vanaf 11 maart bij KRO-NCRV te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de 3FM-app.