Over het programma

WAAROM VIND IK GEEN BEHA IN MIJN HUIDSKLEUR?

Dat vraagt de 26-jarige Rowan Blijd zich af, vlogger van haar YouTube-kanaal RowanBlijd, en tevens één van de vier gezichten van het online platform Yo Mo!. Samen met social influencers Ouassima Yahyaoui, Ta Joela en Mo Anouar geeft ze jongeren een stem in het KRO-NCRV format, dat vanaf 13 juni te zien is op Facebook en YouTube.

Op het Facebook platform Yo Mo! beantwoordt een team van social influencers vragen die spelen bij jongeren tussen de 15 en 26 jaar. Dit zijn vragen zoals, waarom verkoopt de HEMA geen beha in mijn huidskleur tot hoe vertel ik mijn ouders dat ik homoseksueel ben of hoe kan ik goedkoop en snel gezond eten?

Yo Mo! geeft op een speelse en authentieke manier een stem aan jongeren. Hoewel de tone-of-voice van het format licht is, gaat het vooral om de thematiek van de leefwereld van jongeren inzichtelijk te maken. Waar lopen ze tegenaan? Voelen ze zich gehoord en waar herkennen ze zich niet in? De Yo Mo’ers vinden het een uitdaging om vooroordelen en clichés met de grond gelijk te maken.

De vier talenten

Rowan Blijd (26) uit Almere is lifestyleblogger en geeft op haar YouTube-kanaal onmisbare tips over o.a. het onderhouden van en pronken met natuurlijke krullen en afrohaar. Om bewustzijn te creëren schuwt Rowan maatschappelijke onderwerpen niet.

De Tilburgse Ouassima Yahyaoui (23), oftewel Simply Sima,is de schrijfster van de gelijknamige populaire blog “Simply Sima”. Duizenden mensen volgen haar blogs, foto’s en filmpjes op Snapchat en Instagram. Ze schrijft voornamelijk over herkenbare onderwerpen, zoals familie, vriendschap, liefde en spiritualiteit.

Ta Joela uit Dordrecht is de jongste (21), maar ook de komediant van de zes. Zijn humoristische sketches en imitaties op Instagram en zijn hilarische straatinterviews op YouTube maken dat hij op beide kanalen meer dan 100.000 volgers heeft.

Mo Anouar (26) is professioneel Rotterdammer en ondanks dat hij een beetje social media schuw is, is Yo Mo! hét platform waar je hem kan vinden. Als onderdeel van Controle Alt Delete strijdt Mo tegen etnisch profileren, waarover hij een documentaire heeft gemaakt. Sindsdien heeft Mo de smaak te pakken en werkt hij aan een documentaire over Nederlands-Antilliaanse moslima's.

Volg Yo Mo! op Facebook en op YouTube.