Afleveringen

Onze tweeling

Zondag 26 november 2017

 Op 30 juli1991 worden Herman en Hillie Dunning trotse ouders van een tweeling. De zusjes Marlies en Dorien belanden direct in de couveuse want ze zijn pas 26 weken en 4 dagen oud als ze ter wereld komen. Heel teer en kwetsbaar. In de Isala kliniek in Zwolle zitten de ouders blij, maar ook angstig, wekenlang gekluisterd aan de couveuses op de afdeling neonatologie. En dan slaat het noodlot toe. Dorien krijgt zuurstoftekort en er wordt voor haar leven gevreesd.


In Kruispunt het verhaal van de tweeling voor wie het leven begint met gelijke kansen, maar waarvan het levenspad totaal anders loopt.


Marlies is nu, 26 jaar later, een jonge vrouw in de bloei van haar leven die haar eerste stappen zet op het carrière-pad. Je zou niet zeggen dat ze prematuur ter wereld kwam.


Samen met haar ouders kijkt ze nu terug op die moeilijke eerste tijd. Het gezin Dunning keert terug naar het ziekenhuis waar de tweeling lange tijd in een glazen kastje op de afdeling neonatologie lag en gaat het gesprek aan met de arts die verantwoordelijk was voor de zorg van de zusjes in die prille dagen.

AfleveringenBekijk alle uitzendingen