Nieuws

Leo Fijen krijgt hoge pauselijke onderscheiding

Leo Fijen, hoofd levensbeschouwing van KRO-NCRV, heeft zaterdag 24 juni in Utrecht een hoge pauselijke onderscheiding gekregen. Fijen is benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Gregorius de Grote. Dit is het hoogste ereteken dat de katholieke kerk toekent aan een leek. Fijen ontving de onderscheiding in de Utrechtse Catharijnekerk uit handen van bisschop Frans Wiertz van Roermond. Hij kreeg hem opgespeld door zijn echtgenote.
 
Hij krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk en het doorgeven van het geloof. De Orde van de Heilige Gregorius de Grote is ingesteld door paus Gregorius XVI in 1831. De orde wordt verleend aan mensen die zich onderscheiden vanwege opmerkelijke diensten ten aanzien van kerk en maatschappij, ongeacht hun geloofsovertuiging.
 
Leo Fijen is sinds 1988  in dienst van de KRO, later KRO-NCRV. In de afgelopen dertig jaar bekleedde hij tal van functies binnen de omroep. Hij was o.a. verslaggever en later eindredacteur van Kruispunt TV. Op dit moment is Fijen hoofd Levensbeschouwing bij KRO-NCRV en presenteert nog steeds programma's, waaronder de Geloofsgesprekken. Daarnaast is Fijen directeur van uitgeverij Adveniat en bekend als columnist en schrijver van boeken over religieuze onderwerpen.