Nieuws

Opnamen nieuwe dramaserie Voetbalmaffia van start

Volgende week beginnen in Deventer de opnamen van Voetbalmaffia. Deze nieuwe spannende serie is geschreven door de bekende thrillerauteur Charles den Tex. In de hoofdrollen schitteren o.a. Sallie Harmsen, Chiem Vreeken, Egbert-Jan Weeber en Maryam Hassouni. Regie is in handen van Mark de Cloe en Iván López Núñez. Voetbalmaffia is dit najaar te zien op NPO 3 bij KRO-NCRV.

Johnny de Graaf (Chiem Vreeken) leeft de Italiaanse droom. Hij speelt voor een Italiaanse voetbalclub en woont met zijn vrouw Renate (Sallie Harmsen) en hun zoontje Sven in een mooie villa. Maar na een slechte periode en een conflict met de voorzitter van zijn club, wordt hij op de transferlijst gezet. Langzaam verzeilt Johnny in de louche onderwereld van de sport, waar voetballers niet meer dan handelswaar zijn. Hij raakt de controle over zijn leven kwijt en hij moet keuzes maken die niets meer te maken hebben met zijn liefde voor de sport. Alles wat Johnny doet lijkt verkeerd uit te pakken, al zijn zwaktes keren zich tegen hem. Hoe kan Johnny ooit nog ontsnappen uit de greep van het grote criminele goknetwerk?

Hulp komt voor Johnny uit een onverwachte hoek. Cultureel attaché Gwen Hulscher (Maryam Hassouni) van de Nederlandse ambassade in Thailand is belast met de organisatie van een groot voetbaltoernooi. Zo wil ons land de export van Nederlandse voetbal-expertise bevorderen, want voetbal is ook belangrijke handel. Als haar broer Floris (Mingus Dagelet) tijdens een bezoek in Bangkok verdwijnt, gaat zij naar hem op zoek. Gwen ontdekt dat het Aziatische bedrijfsleven een verraderlijke dubbelrol speelt en met hun tentakels reiken ze tot ver in de voetballerij. Om hun doel te bereiken zijn ze hard en meedogenloos.

Michel Nillesen, manager Video KRO-NCRV: “De KRO-NCRV heeft met Nederlandse series als Penoza en Vlucht HS13 een sterke traditie opgebouwd op de zondagavond op NPO 3. In die traditie zetten we deze lijn door met de nieuwe serie Voetbalmaffia, een spannend en actueel drama”.

Jan Albert de Weerd, creatief producent Bing Film: ”Matchfixing is de grootste bedreiging voor het voetbal. Wereldwijd wordt er jaarlijks voor 750 miljard dollar gewed op voetbaluitslagen. Recente onderzoeken laten zien dat ook in Nederland spelers, en clubs onder invloed raken van de gokmaffia”.

De opnamen vinden deze zomer plaats in Deventer, België, Italië en Thailand. Voetbalmaffia wordt geproduceerd door Jan Albert de Weerd en Ingmar Menning (Bing Film). Marjan Olfers, bijzonder hoogleraar Sport en Recht aan de Universiteit van Amsterdam, is als special consultant verbonden aan de Voetbalmaffia. Schrijvers zijn Charles den Tex, Maarten Lebens en Inge Hardeman.