Nieuws

Reactie 'Neem je zwemspullen mee'

KRO-NCRV wil graag reageren op de negatieve berichten naar aanleiding van de eerste aflevering van het TV-programma “Neem je zwemspullen mee”. De reacties betreffen een scene uit een onderdeel ‘Dik of zwanger?’ van het satirisch spelprogramma.

Dik of zwanger
Het onderdeel ‘Dik of zwanger?’ laat zien hoe je de mist in kunt gaan als je iemand op zijn of haar uiterlijk beoordeelt. In deze ronde komen talloze uiterlijke vooroordelen voorbij, zoals: is hij een crimineel of zakenman?, is hij een Nederlander of een Duitser?, etc. Door het in deze satirische setting te plaatsen is het een manier om allerlei vooroordelen weg te lachen.

3LAB
'Neem je zwemspullen mee' is, net als onze programma’s Streetlab en Rundfunk, voortgekomen uit 3LAB, de plek op NPO 3 waar jonge makers mogen experimenteren met programma’s voor een jong publiek. Het programma was destijds onder de kijkers van NPO 3 populair, ook online. Uit de pilot zijn geen reacties op ‘Dik of zwanger’ gekomen.

Waarom maakt KRO-NCRV dit programma?
We zijn een breed mediabedrijf en we maken programma’s voor heel veel doelgroepen. Daarom maken wij programma’s op NPO 1, 2 en 3, voor jong en oud.