Presentatoren

Bert Kranenbarg

Bert Kranenbarg (Veldhoven, 1965) presenteert sinds september 2014 elke zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur Grand Café Kranenbarg op NPO Radio 2. Een urgent, betrokken en nieuwsgierig programma dat in De Tien van de Week op een vrolijke en persoonlijke manier de week die achter ons ligt beschouwt. En elke zaterdag schuift een bekende gast aan die laat horen welke popmuziek hij of zij goed vindt. Grand Café Kranenbarg is de weekendbijlage van NPO Radio 2.

Daarnaast doet Bert regelmatig voice-overs bij televisieprogramma’s, is hij de vaste vervanger bij De Ochtend op NPO Radio 1 en presenteert hij regelmatig op NPO Radio 5. Sinds 2007 is Bert nauw betrokken bij het wielerevenement Alpe d’HuZes, waarbij geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst tot nu toe is 130 miljoen euro.

Bert Kranenbarg begon zijn radiocarrière in 1989 bij Omroep Gelderland in Arnhem. Zes jaar later, in 1995, maakte hij de overstap naar Hilversum en presenteerde hij bij de VARA het ochtendprogramma Ontbijtradio op Radio 2. In die periode werkte hij ook voor de NCRV als invalpresentator voor het programma Cappuccino op Radio 2.

Sinds 2001 werkt Bert Kranenbarg bij de NCRV. Tot september 2014 presenteerde hij op NPO Radio 2 elke werkdag vanaf 16.00 uur Knooppunt Kranenbarg.