Presentatoren

Gijs Staverman

Gijs Staverman werd geboren op 23 maart 1966 in Alkmaar. Hij startte zijn carrière als DJ in 1979 bij de lokale ziekenomroep, waar hij plaatjes en cassettebandjes mocht archiveren. Het serieuze werk begon in 1991 toen hij zijn intrede deed bij Veronica .

Hier presenteerde hij onder andere 'O wat een nacht', 'Ook goedemorgen', ‘de Nederlandse Top-40’ en 'de Mega Top 50'. Al snel werden ook de eerste stappen in televisieland gezet met de presentatie van 'de Nederlandse Top 40' en 'Mega-Top 50'.

Na succesvolle tv-programma's als 'Veronica goes down under', 'Streetlive' en 'Boobytrap', maakte hij in 2001 de overstap van Veronica naar Yorin. Hier presenteerde hij o.a. 'Starmaker', 'Lovetest', 'Typisch '90', 'Staverman Ziet Alles' en 'De Farm'. Voor RTL4 presenteerde hij de programma's 'Boarding Now' en 'Nederland vs. de wereld'. Bij Yorin FM was hij te horen in de programma's 'Gijs en Wout in de middag', 'Staverman op Stelten' en 'Stavermans Classics'.

In 2006 maakt Gijs de overstap naar Qmusic, waar hij iedere werkdag van 10.00 tot 13.00 uur zijn eigen radioprogramma presenteerde. Ook schuift hij regelmatig aan bij RTL Boulevard.

Sinds 2013 is werkzaam bij KRO-NCRV op NPO Radio 2. Hier opende hij de 15de editie van de immens populaire Top 2000 en vanaf januari 2014 zijn eigen programma: Gijs 2.0.

Gijs is eigenaar van Staverman Studios, een creatief mediabureau/ productiebedrijf dat zich bezighoudt met diverse vormen van media gespecialiseerd op het gebied van radio.

Gijs heeft naast zijn werk als DJ o.a. een rol vervuld in de musicalparodie Rocky over the Rainbow en Forbidden Musicals. Daarnaast zit hij sinds 2012 in de jury van de Musical Awards.