Het is een favoriet gerecht van velen: de pizza. Niet alleen kun je er eindeloos mee variëren, het is ook de perfecte manier om je groenten, kazen, kruiden en vlees of vis mee op te maken. Daarom hebben we vijf recepten verzameld om thuis een pizza mee op tafel te zetten. Van betaalbare en snelle varianten voor doordeweeks tot aan ambachtelijke weekendrecepten.

Pizza tonijn met bodem van Turks brood

Snijd een Turks brood doormidden en je hebt twee pizzabodems. Super als je snel resultaat wilt hebben! Chef-kok Sharon Miranda belegt 'm met gegrilde tonijn en een rucolasalade, maar voel je vrij om met jouw beleg te experimenteren. 

pizza recepten snel makkelijk turks brood

Een tortilla kun je ook als pizzabodem gebruiken en is razendsnel klaar in de oven.

Plaatpizza voor een hele groep

Chef Ramon Brugman maakt zelf deeg bij deze plaatpizza. Handig aan deze variant: je maakt gemakkelijk twee soorten. Schuif 'm op een ovenplaat en garneer naderhand met wat frisse kruiden of rucola. Een echte crowdpleaser.

Plaatpizza Lekkere Track

Minipizza van pitabroodjes met wortel-courgettesoep

Leuk als feestsnack of om verschillende toppings te testen. Door een pita als bodem te gebruiken, heb je een extra krokante bite. En de maaltijd staat lekker snel op tafel. Sharon de Miranda maakt ernaast een soep met wortel en courgette, maar een salade kan natuurlijk ook. 

pita pizza recept binnenstebuiten

Pizza met pompoencrème

In plaats van tomatensaus kun je natuurlijk ook een andere basis op jouw pizza gebruiken. Heb je al wel eens gedacht aan gepureerde pompoen met crème fraîche? Naast de romige zoete smaak levert het ook een oogstrelend plaatje op.

Pizza

Heb je nog groenten in blik of in de vriezer? Deze kun je ook opmaken!

Weekendactiviteit: Turkse pizza's maken

Fantastisch smakelijk én een gezellige bezigheid in het weekend: zelf een Turkse pizza maken. Inclusief knoflooksaus en salade. Wil je liever een vega variant? Maak 'm dan met vegetarisch gehakt. Iedereen blij!

turkse pizza recept binnenstebuiten

Ook interessant:

Meer weten over eten? Aan jou de keuze!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

Keuringsdienst van waarde beste momenten