Ivan en Linda Kraan uit Een huis vol emigreert runnen een camping in Luxemburg. Ivan zwaait de scepter in het restaurant, maar Linda probeert daar ook haar steentje bij te dragen. Namelijk met haar zelfgemaakte uiensoep. ‘Die maak ik elke dag vers, gewoon thuis bij de kinderen.’ 

Benodigdheden  

  • 1 kilo witte uien 
  • Schepje bruine suiker 
  • Klontje roomboter 
  • Twee eetlepels bloem 
  • 2 liter runderbouillon 
  • Blaadjes laurier 
  • Paar takjes tijm   

‘Deze soep was afgelopen seizoen echt een succes’

Linda Kraan

Bereiding

Stap 1: Pel de uien en schil ze daarna in ringen. Niet te fijn, maar ook zeker niet te groot. 

Stap 2: Bak de uien in roomboter om medium-laag vuur, doe er een schepje bruine suiker bij en laat de boel lekker karameliseren. 

Stap 3: Doe er daarna een beetje bloem bij, roer goed door en bak even kort zodat het een roux wordt. 

Stap 4: Giet de runderbouillon bij het mengsel en roer het geheel goed door. 

Stap 5: Doe er nog wat tijm en laurierblaadjes doorheen en laat de soep even goed trekken. En dan is je heerlijke, dikke bruine uiensoep klaar.   

Succesnummer

‘Deze soep was afgelopen seizoen echt een succes’, vertelt Linda. ‘Mensen vroegen er vaak naar, en ik kon zo toch mijn steentje bijdragen aan het restaurant én thuis bij de kinderen zijn.’

Op de hoogte blijven van Een huis vol emigreert?

Schrijf je in voor de KRO-NCRV nieuwsbrief en ontvang updates over al onze programma's.

EHV Emigreert - Foto