Het wordt weer kouder buiten en weer warmer binnen. Wat kan er dan niet ontbreken? Precies ja: glühwein! Maar hoe maak je glühwein eigenlijk? Want zelf maken is veel lekkerder dan uit een kant-en-klare fles. Lees hieronder een snel en makkelijk recept.

De Keuringsdienst zocht eerder uit wat kant-en-klare glühwein uit de supermarkt nou precies voor wijn is. In die kant-en-klare fles zit de allergoedkoopste wijn die er is. Conclusie? Hoe beter de wijn, hoe lekkerder de glühwein. Tijd om het dus zelf te maken. Het hoeft geen dure wijn te zijn! Kies bijvoorbeeld voor een stevige wijn zoals een syrah.

Wijn: drink jij het liever warm of koud?
  1. Warm 100% (4 votes)
  2. Koud 0% (0 votes)

Benodigdheden

  • Fles rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sinaasappel met daarvan de rasp en het sap
  • 2 stuks steranijs

Bereiden

  1. Giet de rode wijn in een pan en zet het op laag vuur. Dit is belangrijk, want als de wijn kookt verdampt de alcohol.
  2. Voeg de kaneel, sinaasappelrasp en een beetje sap en steranijs toe. 
  3. Laat het ongeveer een halfuurtje op het vuur staan.
  4. Schenk de verse glühwein in en doe er nog wat sinaasappelschijfjes en kaneel bij ter versiering én voor extra smaak. Smakelijk! 

Optioneel

  • Citroen
  • Kardemom
  • Gember
  • Kruidnagel
  • Rum

Meer weten over je eten?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

Ersin met carbonara.