Nieuws

Kamervragen D66 naar aanleiding van petitie voor onbeperkt openbaar vervoer

Naar aanleiding van de petitie van het B-Team van KRO-NCRV’s No Limits Network voor een onbeperkt openbaar vervoer heeft kamerlid Vera Bergkamp (D66) kamervragen gesteld. Bergkamp wil van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten wat hij gaat doen met de aanbevelingen en verzoeken die zijn gedaan in deze petitie, die 10.756 keer is ondertekend. Maandag 2 oktober is de petitie overhandigd aan de staatssecretaris op zijn ministerie in Den Haag.

Met de petitie heeft het B-Team aan staatssecretaris Van Rijn gevraagd om ervoor te zorgen dat al het nieuwe OV-materiaal dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk is, dat er aanpassingen worden gedaan aan het bestaande OV--materiaal en dat defect OV-materiaal altijd zo snel mogelijk gemaakt wordt. Deze week vindt in Nederland de Week van de Toegankelijkheid plaats en op donderdag 5 oktober starten de wekelijkse uitzendingen van het B-Team op Youtube.

Want voor veel mensen met een beperking in ons land is het nog altijd lastig om onbelemmerd met het openbaar vervoer te reizen. Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. En als je met je rolstoel met de trein mee wilt, dan moet je dit ruim vantevoren regelen. Een spontaan bezoekje aan vrienden in een andere plaats wordt dan een grote uitdaging als je een beperking hebt.

Het B-Team start op donderdagmiddag 5 oktober met zijn wekelijkse uitzendingen op Youtube en Facebook. Met het online platform No Limits Network wil KRO-NCRV de toegankelijkheid van de maatschappij voor mensen met een beperking vergroten.