Nieuws

KRO-NCRV geeft lezing samen met KIM op 2 november met Alexander Münninghoff

Alexander Münninghoff is van Nederlands-Russische afkomst, was correspondent in Rusland en is auteur van de bestseller De Stamhouder. In deze overrompelende familiekroniek over drie generaties  Münninghof, sleept hij de lezer mee van het oostfront naar Brabant en van Letland naar Den Haag en weer terug. Alexander Münninghoff kreeg voor De Stamhouder de Libris Geschiedenis Prijs. Van het boek zijn inmiddels meer dan 100.000  exemplaren verkocht.

Alexander Münninghoff gaat tijdens zijn lezing in op ‘de journalistieke waarheid in Rusland’. Vanuit zijn jarenlange ervaring als kenner van en journalist over de Sovjet Unie geeft Münninghoff zijn visie over de journalistiek in Rusland. Wat is de waarheid in een land waarin propaganda een prominente rol speelt en journalistieke onafhankelijkheid niet gewaarborgd is? Hoe verhouden journalistiek en propaganda zich tot elkaar, welke veranderingen zijn daarin waarneembaar en hoe beïnvloedt dat onze kijk op het Rusland van Vladimir Poetin? 

U kunt zich hier inschrijven voor de KIM-lezing bij KRO-NCRV op woensdag 2 november 2016 van 16.00-17.30 uur  (inclusief debat en borrel) in het AKN-gebouw, ’s Gravelandseweg 80, Hilversum. De presentatie van de bijeenkomst is in handen van KRO-NCRV journalist Sven Kockelmann.