Nieuws

KRO-NCRV lanceert journalistieke game Eindbaas

Stel je voor dat jij in de schoenen van Donald Trump staat, een nieuw kabinet gaat formeren of als ziekenhuisdirecteur beslissingen moet nemen over leven en dood! KRO-NCRV heeft een journalistieke game gelanceerd voor jongeren waarin de dilemma's achter beslissingen zichtbaar worden.

In de eerste aflevering van het spel Eindbaas is Donald Trump met vakantie en ben jij zijn vervanger. Wat gebeurt er als jij zijn besluiten moet nemen? Riskeer je een oorlog met Noord-Korea, handhaaf je een liegende minister van Justitie en blijf je provocerende tweets de wereld in sturen? Welke dilemma's kom je tegen, hak je gemakkelijk knopen door en durf je op een besluit terug te komen?

Na de opvallende Virtual Reality app De Verwarde Man komt KRO-NCRV opnieuw met een bijzondere multimediale journalistieke toepassing. Hoofdredacteur journalistiek Hans Laroes zegt dat Eindbaas speciaal gericht is op jongeren tussen 18 en 35 jaar. "Zij hebben een ander mediagebruik en wij proberen daar op in te spelen. KRO-NCRV journalistiek zoekt naar manieren om nieuws en achtergronden voor deze groep inzichtelijk te maken. Eindbaas laat je nadenken over dilemma's en confronteert je met de weerbarstigheid van de werkelijkheid. Ik ben heel benieuwd wat jongeren hiervan vinden."

Eindbaas wordt gemaakt door de redactie van Brandpunt +, het online zusje van het tv-programma Brandpunt dat experimenteert met nieuwe platforms en vertelvormen voor jongeren.

Eindbaas brengt iedere week een nieuwe uitdaging met andere dilemma's. Je kunt de game hier spelen.