Nieuws

NPO Radio 4 het land in voor de Hart & Ziellijst 2018

NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in voor het muziekfeest De Hart & Ziellijst, een overzicht van de 300 mooiste klassieke werken gekozen door luisteraars.

Een week lang reist De Hart & Ziel Bus naar verschillende steden om stemmen op te halen. Het startpunt is Rotterdam, waar burgemeester Aboutaleb op 28 september het stemmen voor de lijst opent. Daarna gaat de Hart & Ziel Bus op tournee naar Nijmegen, Eindhoven, Amsterdam, Leeuwarden en Deventer.

Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp presenteren vanuit elke stad dagelijks van 07.00 tot 12.00 uur een live uitzending. De bus staat steeds op een centrale locatie: op een plein, een station of bij een ziekenhuis. In de bus praten de presentatoren met gasten over hun favoriete klassieke muziek, over interessante lokale en culturele kwesties en krijgen luisteraars de gelegenheid te komen stemmen. Ensembles uit de verschillende regio’s maken in en rond de bus live muziek en publiek is welkom om daarvan te genieten.

Verslaggevers gaan de stad in om stemmen op te halen. Ná de live-uitzending rijdt de bus naar een volgende stad, maar stopt onderweg enkele malen om ook op die plekken mensen de gelegenheid te geven hun stem uit te brengen. De bus stopt dan onder andere in Den Haag, Emmeloord, Drachten en Lochem.

De stemweek sluit op vrijdagavond 5 oktober en dan worden de stemmen worden geteld.

Vanaf 15 oktober zijn de driehonderd werken die door de luisteraars zijn gekozen te horen op NPO Radio 4. De Hart & Ziellijst 2018 wordt vrijdag 19 oktober afgesloten met een (gratis) festival in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Zie voor meer informatie https://www.nporadio4.nl/hartenziel.

De NPO Radio 4 Hart en Ziel Bus stopt onder meer bij de volgende ‘haltes’:

  • Vrijdag 28 september: Rotterdam, Markthal
  • Maandag 1 oktober: Nijmegen, Plein 1944
  • Dinsdag 2 oktober: Eindhoven, Station
  • Woensdag 3 oktober: Amsterdam, VU MC
  • Donderdag 4 oktober: Leeuwarden, Zaailand
  • Vrijdag 5 oktober: Deventer, Markt